Fysik

Formel forklaring

24. maj 2011 af cathi (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogen der kan forklare denne formel: Eledning = P * t = UAB * I * t = R * I2 * t

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af SuneChr

Bring i stedet dén opgave, eller lignende, i sin fulde ordlyd, hvorfra udtrykkene stammer. Gætterier er spild af tid.


Svar #2
24. maj 2011 af cathi (Slettet)

ja det har du ret i..

Højspænding(energitab):
Strøm: I
Spændingsfald: UAB
Energitab: Eledning
Modstand: R
 

P = effekt


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2011 af peter lind

Der er tale om hvor meget energi, der afsætte i en ledning med modstanden R i tiden t.

Effekten P = U*I hvor U er spændingsfaldet

Af Ohms lov  U = I*R indsat får man

P = I*R*I = R*I2

Energien afsat i tiden t er P*t = R*I2*t


Svar #4
24. maj 2011 af cathi (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Formel forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.