Matematik

Hjælp til Matematik !!

24. maj 2011 af fufu10 (Slettet)

Hej jeg har nogle spørgsmål til matematik ..

Jeg er ikke så god til at reducere, heller ikke at hæve paranteser også reducere udtrykket, så jeg håber at der er nogle som vil hjælpe :)

Det her skal jeg reducere men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre det:

2x-2(4x-3)

Og her skal jeg hæve paranteserne også reducere:

(a-8)+(4a+a)

(3x+5)-(x+1)

Og de her to skal jeg gange ind i paranteserne:

(x+1)*(x+1)

(2x-1)*(x+2)

Håber at det er nogle som kan hjælpe ! :)

- Afnan

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Prøv at fortælle hvordan du ville gøre det, så ser vi på det :)


Svar #2
24. maj 2011 af fufu10 (Slettet)

Det med at reducere, så ville jeg gøre det på denne måde:
Først vil jeg få alle x'erne på en side også de andre tal på den anden side sådan her :

2x-2(4x-3) =

2x*4x = 8x

2*3= 6

Så bliver det 8x-6 ??

Ved ikke om det passer men er det sådan man laver den første ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Det første, du skal gøre er at blive af med parentesen

2x - 2*4x - 2*- 3 =

2x - 8x + 6 =

-6x + 6=

6(-x+1)

---------------------------------

Begge parenteser er + parenteser og kan hæves uden videre

a - 8 + 4a - 3 = 5a -11

Samme med den næste men + skifter til -, når du hæver  - parentesen

-------------------------------

Gang hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. maj 2011 af Duffi (Slettet)

hej

så skal gange udstående tal ind i parantise

du får

8x^2 + 8x = -6+6

 8x^2 + 8x = 0

så bruger du anden grads lignings løsninger til det, hvis du ikke kan dem, bare sige det til jeg skal nok skrive dem op. ;)

håber det kan hjælpe dig ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er ikke tale om at løse ligninger, men derimod om at reducere nogle udtryk.


Svar #6
24. maj 2011 af fufu10 (Slettet)

#3

Okay, men med den anden som du lige har lavet hvorfor har du så regnet det ud på den måde:

a - 8 + 4a - 3

Altså det der minus 3, når det nu er :
a - 8 + 4a + a 

 ??


Svar #7
24. maj 2011 af fufu10 (Slettet)

#4
 

hej

så skal gange udstående tal ind i parantise

du får

8x^2 + 8x = -6+6

 8x^2 + 8x = 0

så bruger du anden grads lignings løsninger til det, hvis du ikke kan dem, bare sige det til jeg skal nok skrive dem op. ;)

håber det kan hjælpe dig ;)


------------------------------

Undskyld men det forstod jeg slet ikke, vil du ikke sød at forklare mig det ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Jeg tar brillerne på - undskyld ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Lad dig ikke forvirre af # 4


Svar #10
24. maj 2011 af fufu10 (Slettet)

Så den første som er sådan her:
2x - 2 ( 4x - 3 )

Den regner man sådan her :
først så hæver man paranteserne --> 2x - 2 * 4x - 2* - 3

også regner man det ud: 2x - 2 * 4x = 8x - 2x = 6x
                       
                                             2 * 3                           = 6

Også bliver det = 6x + 6

Eller hvad ?
 Jeg forstår det ikke helt ?? :(


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

2x - 2 ( 4x - 3 )

2x - 2*4x - 2*-3 =

2x - 8x + 6 =

-6x +6 =

6 - 6x

6(1-x)


Svar #12
24. maj 2011 af fufu10 (Slettet)

#11

Okay Tusind Takk ! : D
 
Så hvis jeg skal hæve paranteser også reducere er det så, sådan her:

(3x + 5) - (x + 1)

3x + 5 - x -1

2x + 4

 ?
 
Er det på den her måde, man hæver paranteser ??


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Tadaaaaaah!

Yes!

Evt. kan du lige tilsidst pynte med

2(x+2)


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

(x+1)*(x+1)

Her kan du bruge kvadratsætningen (mat.-bogen), idet udtrykket svarer til (x+1)2

Den hedder "kvadratet på en toleddet størrelse ..."


Svar #15
24. maj 2011 af fufu10 (Slettet)

OKay nu har jeg forstået, det med at hæve og at gange ind i paranteser :)

Men jeg kan stadig ikke helt forstå det, når man skal reducere og der er et tal forand paranteset ?

F.eks. 4x - 1 (5x + 2)  ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

(2x-1)*(x+2)

2x*x=2x2

2x*2=2

-1*x=-x

-1*2=-2

altså: 2x2+2-x-2 =

2x2-x =

x(2x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Tal, der ganges med parenteserne (faktorer) skal ganges ind i parenteserne allerførst - inden man begynder at hæve dem


Svar #18
24. maj 2011 af fufu10 (Slettet)

#16

Tusind Takk for hjælpen nu forstår jeg det meget mere ! :)

Men det med at regne en ligning ud også reducere det har jeg stadig ikke helt fået op i hovedet:

Vil du ikke hjælpe mig med at regne det her regneudtryk ud:


4x - 1 (5x +2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Der er ingen ligninger, hvis der ikke er noget lighedstegn i forskriften.

Så hedder det et udtryk.

Først parentesen:

4x - 1*5x -1*2 =

4x - 5x - 2

-x - 2


Svar #20
24. maj 2011 af fufu10 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D

Takket være dig er jeg ikke bekymret længere ! :)

- Afnan

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.