Matematik

ligning .. hjælp

24. maj 2011 af Nadine1989 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 jeg har et problem med en ligning... har regnet den ud igen og igen men får ik samme resultat fra facit listen 

ligningen: '2 ( opløftet i anden )

1,8kW = 0,15W/m'2 k * 500m'2 (20-x)

1,8 = 75 (20-x)

1,8 = 1500 - 75 x

x = 0,05

hjæælp hvad kan der være gået galt ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

I den første ligning optræder der et k på højre side. Hvorledes skal det fortolkes? Bemærk, at der står kW på venstre side. Og hvad siger facitlisten?


Svar #2
24. maj 2011 af Nadine1989 (Slettet)

der er flere valgmuligheder i facitten, men ingen stemmeer ens med det resultat jeg får... 


Svar #3
24. maj 2011 af Nadine1989 (Slettet)

 ? -21.7 °C
? -19,5 °C
? -20 °C
? 4 °C
? -4 °C


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du svarede ikke på mit spm. i #1 vedrørende det optrædende k på højre side. Men hvis vi ignorerer det, ser ligningen jo således ud

1800 = 75·(20 - x) , hvoraf

20 -x = 1800/75 = 24 , så

x = -4


Svar #5
24. maj 2011 af Nadine1989 (Slettet)

 hvor får du 1800 fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

1,8kW = 1800W


Svar #7
24. maj 2011 af Nadine1989 (Slettet)

det er selve opgaven .... :) 

Φ t U⋅A⋅(Θ i − Θ e)

Φt : Transmissionstab = 1,8kW.
U : U-værdi (transmissionskoefficient) = 0,15 W/m²K.
A : Areal=500 m².
θi : Den dimensionerende indetemperatur i °C = 20 °C.
θe : Den dimensionerende udetemperatur i °C =?

Hvad er udetemperaturen når transmissionstabet er på 1,8kW, indetemperaturen på 20
°C, U-værdien på fladen er 0,15W/m²K og arealet på 500 m²?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Skal det forstås således:

φt = U·A·(θi - θe) ?

Så bliver ligningen jo netop, som jeg skrev den i #4 med løsningen x = θe = -4ºC .

Og det k, jeg spurgte efter i #1 og #4 er enheden K-1 .


Svar #9
24. maj 2011 af Nadine1989 (Slettet)

 så må fejlen være der at jeg ik omregenede kW til W :)

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det ser sådan ud.


Skriv et svar til: ligning .. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.