Matematik

omvendt funktion

26. maj 2011 af Nugga-t (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi er nogle stykker der har lidt problemer med en omvendt funktion

g(x) = (3x-4)/(2x+4)

I den omvendte funktion skal vi selvfølge bytte om på x og y, men vi har problemer med at isolere y korrekt.
Er der nogle der kan forklare fremgangsmåden

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af mathon

                           y = (3x-4)/(2x+4)                            x ≠ -2

                           (2x+4)y = 3x-4

                           2yx + 4y = 3x - 4

                           2yx - 3x = -4y - 4

                           (2y-3)x = -4(y+1)

                           x = -4(y+1)/(2y-3)

                           x = -4(y+1)/(2(y-1,5))

                           f -1(y) = -2(y+1)/(y-1,5)                  y ≠ 1,5

som, hvis det ikke længere er af betydning at skelne mellem
x og y i udledningen,
blot skrives

                           f -1(x) = g(x) = -2(x+1)/(x-1,5)         x ≠ 1,5


Svar #2
26. maj 2011 af Nugga-t (Slettet)

Mange tak for svaret
Er enig ikke så svært, vi må have lavet en fej i udregningen et sted.


Skriv et svar til: omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.