Matematik

Udregn planintegralet

26. maj 2011 af yonx (Slettet)

Udregn planintegralet     ∫∫R x2 dA   hvor R er begrænset i xy-planet af kurverne y = x2 og y = x3.

Jeg har prøvet at lave en skitse, og her vil jeg mene det er en parabel og en hyberpel. Men jeg synes ikke de afgrænser et område, da de løber "parallelt". Så jeg ved ikke hvilke grænser jeg skal bruge?

Skal jeg bruge et skæringspunkt? For de skærer vel kun hinanden i (0,0)?

Og har jeg ret i, at det enten er lodret eller vandret simpel jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af Euroman28

prøv og tegn det i Maple.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
26. maj 2011 af yonx (Slettet)

Kender ikke det program?

Og det er uden elektroniske hjælpemidler...


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2011 af Euroman28

Altså har du en Calculus-bog???

Hvis ja så slår du op under Multiple integrals.

Der står at grafen er begrænset af

og

Det vil med andre ord sige de skære hinanden hvor

Det vil sige x = 0 eller x = 1.

Du opstiller derefter dit område D

Du indsætter det derefter integralet

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Udregn planintegralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.