Matematik

Integration

26. maj 2011 af Fennox (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har af min lærer lært følgende metode til at integrere en sammensat funktion på:

Hvis man skal integrere f. eks: ∫ (7x+15)^30 dx =

1/7 ∫ 7(7x+15)^30 = (1/7)*(1/31)*(7x+15)^31, hvorfor er det så
at konstanten '7' forsvinder? Nogle der kan se det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af mathon

                           7x+15 = u
og dermed
                            dx = (1/7)du

du har nu
                            ∫ (7x+15)30 dx = ∫ u30(1/7)du = (1/7)·∫ u30du = (1/7)·(1/31)·u31 + k = (1/217)·(7x+15)31 + k

      
 


Svar #2
26. maj 2011 af Fennox (Slettet)

 Ja men det svarer ikke rigtigt på mit spørgsmål?


Svar #3
26. maj 2011 af Fennox (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

fejl - undskyld!


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2011 af mathon

7 'forsvinder' ikke
men du omskriver

      ∫ 1•(7x+15)30 dx  =  ∫ (1/7)·7•(7x+15)30 dx  =  ∫ (1/7)•(7x+15)30(7dx)  =  (1/7)·∫ (7x+15)30d(7x+15)

                                                                                                                der integreres nu med hensyn til 7x+15


Svar #6
27. maj 2011 af Fennox (Slettet)

 WOW - mht. 7x+15 - kan du vise hvordan du gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Det hele er faktisk mægtig godt forklaret i # 1

Prøv at gennemgå det L A N G S O M T med tænkepauser ;-)


Svar #8
27. maj 2011 af Fennox (Slettet)

 Jeg forstår ikke - hvorfor dx = (1/7)*du og kan ikke lige se omskrivningen - måske der kunne gives en ledetråd mere? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

u = 7x+15

du/dx = 7

dx/du = 1/7

dx = 1/7 * du


Svar #10
27. maj 2011 af Fennox (Slettet)

 du/dx = den indre funktion differentieret? 

Så isolerer man dx.  

Men kan stadigt ikke se, hvordan at 7 bliver omskrevet. 

Når man ganger (1/7) med (7x+15) og så skriver (7dx), er det så det samme som at skrive 

7*(7x+15) (7dx) hvis ja, hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

(7x+15)30 * dx =
 

u30 * dx =  (idet dx = 1/7 * du, se ovenfor)
 

u30 * 1/7 * du =
 

1/7 * u30 *du 


Svar #12
27. maj 2011 af Fennox (Slettet)

Aha ja okay  - jeg vidste bare ikke. at man måtte omkrive du/dx på den måde. Jeg vidst heller ikke, at man kunne integrere mht. til en hel funktion?

den må ifølge dine udregninger hedde:1/7 * (7x+15)30 *d(7x+15) - har jeg aldrig set før :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Det skal den jo hedde, før man kan integrere den vha. substitution.

Nu, hvor du har forstået det, så prøv  at læse det stykke i din mat.-bog.

- Hvis du kan finde den ;-)


Svar #14
27. maj 2011 af Fennox (Slettet)

 Jeg kan godt se hvad du gør matematisk, men forstår dog ikke det med at sige d(7x+15) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Så kald den du - det er det samme


Svar #16
27. maj 2011 af Fennox (Slettet)

 Det er selvfølgeligt korrekt - det er ikke fordi jeg ikke gider at slå op i min matematikbog, men min lærer har ALDRIG brugt bogen, han har vist hans egen metoder, derfor synes jeg at mange af de generelle måder er lidt ukendte. Så det er altså ikke fordi jeg regner med at folk herinde bare skal lave opgaverne for mig, hvis det virker sådan. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Håber, du har klaret problemet - du er altid velkommen på SP


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.