Kemi

STX kemi a maj 2011

26. maj 2011 af tunez (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Tænkte på om nogen kunne lægge deres besvarelser ind fra kemi eksamen den 18. maj?

Jeg skal op i sæt 2 på mandag. Min lærer sagde det ville være smart at se på sæt 1 så man kunne samle inspiration osv. Jeg har prøvet selv at løse den, men det kunne være rart at se en fuldstændig besvarelse. Jeg har søgt på nettet især studienet, men kan ikke finde besvarelsen.

Er der en der evt kan finde den og sende linket eller bare sende egen besvarelse? :)

Tusind tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2011 af liljer (Slettet)

Det kunne jeg faktisk også godt tænke mig, men lige en ting. Får du ikke også molekylformlen til C5H10O2 i opg. 1 b) ?

I så fald, hvordan ser din strukturformel ud? Jeg kan bare ikke få det til at passe med H-NMR spektret! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2011 af NejTilSvampe

#1 - Jeg er MEGET dårlig til spektroskopi, men passer pentansyre ikke fint? Og jo, molekylformlen må være C5H10O2


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2011 af liljer (Slettet)

 Jo for søren da, tak!..jeg har hele tiden set bort fra, at H sidder fast på O og ikke C i carboxylsyren.. Hold kæft, hvor dumt! 

Hvordan er din metode til beregning af partialtrykkene i opg. 2 e)? 

havde det været alm. stofmængdekoncentrationer ville man nok anvende først STL-diagrammet for derefter at løse reaktionsbrøken med den opgivne K.

I dette tilfælde kan jeg ikke regne ud, om trykket bliver større eller mindre

Eksemplet hvis trykket bliver mindre:

((0.50 - 3*x)^(3))/((0.45 - 3*x)^(3)) =8.79

x= 0.134333

dette trækkes så fra 0,5 og 0,45..


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. maj 2011 af NejTilSvampe

ptotal = p(H2) + p(H2O) <=> p(H2) = ptotal - p(H2O)

K = p(H2O)3 / p(H2)3 = [p(H2O) / (ptotal - p(H2O))]3

løs mht. p(H2O)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2011 af Lollermus (Slettet)

Hvad med opgave 3e, er der nogen som har et intelligent svar på den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2011 af ProMaster (Slettet)

har i løst opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2011 af Lollermus (Slettet)

Ikke opgave 3e, den kan jeg ikke finde ud af..


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. maj 2011 af ProMaster (Slettet)

 se evt. følgende tråd: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1026903 


Svar #9
29. maj 2011 af tunez (Slettet)

 Er der en der har løst opgave 3c)? Altså andet spgm, hvor der bliver spurgt om at beregne tiden, når indholdet er halveret?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. maj 2011 af Lollermus (Slettet)

#8 Tak! Ser på det :)

#9 Der har jeg brugt formlen for halveringstid for en førsteordensreaktion: T½ = ln2/k , hvor -k = a på din graf.


Svar #11
29. maj 2011 af tunez (Slettet)

Okay, tusind tak.

Dorh, hvorfor tænkte jeg ikke på det? :-p


Svar #12
29. maj 2011 af tunez (Slettet)

 Det er altså ikke for at presse på, men er der en der har kigget på 4c? Jeg er total blank o_O


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. maj 2011 af Lollermus (Slettet)

Igen, det er hvad jeg har svaret, men er slet ikke sikkert at de er rigtigt ;)

c) Argaritin har en hydroxygruppe, en oxogruppe og en carboxyl-gruppe som alle tre er hydrofile grupper.
Den har samtidig tre aminogrupper som også er hydrofile grupper.
Argaritin er derfor klart mest opløseligt i vand, da det er meget hydrofilt.
 


Svar #14
29. maj 2011 af tunez (Slettet)

Okay, tak for det anyway ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #15
29. maj 2011 af NejTilSvampe

 3e)

Brug :

det er mit bud.

Held og lykke til os der skal op i morgen =)


Skriv et svar til: STX kemi a maj 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.