Matematik
Funktioner og ikke liniaere modeller
18. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
Er der NOGEN, der kan fortaelle mig, hvad definitionsmaengde og vaerdimaengde er?
Svar #1
18. august 2003 af 404error (Slettet)
Definitionsmængden for en funktion er den mængde, som funktionen er defineret på. Hvis f er en funktion med definitionsmængde X, så er værdimængden
Vm(f)=f(X):={f(x) | x er i X},
dvs. mængden af de værdier, som den afhængige variabel kan antage.
Vm(f)=f(X):={f(x) | x er i X},
dvs. mængden af de værdier, som den afhængige variabel kan antage.
Svar #2
19. august 2003 af SP anonym (Slettet)
En lidt mere jordnær forklaring hvis du ikke forstår skrivemåden med de krøllede parenteser.
Hvis du har funktionen tegnet er definitionsmængden mængden af de tal du kan vælge på 1.aksen (x- aksen) og værdimængden er mængden af de tal du kan aflæse på 2.aksen (y-aksen).
Sagt på en lidt anden måde :definitionsmængeden består af de tal som det er tilladt at vælge som x-værdier og værdimængden består af de tal som kan forekomme som y-værdier
Hvis du har funktionen tegnet er definitionsmængden mængden af de tal du kan vælge på 1.aksen (x- aksen) og værdimængden er mængden af de tal du kan aflæse på 2.aksen (y-aksen).
Sagt på en lidt anden måde :definitionsmængeden består af de tal som det er tilladt at vælge som x-værdier og værdimængden består af de tal som kan forekomme som y-værdier
Skriv et svar til: Funktioner og ikke liniaere modeller
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
