Matematik

ligning

29. maj 2011 af clej61 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej er der en der kan hjælpe mig ....

4mestre 30 svende og 12 lærling har lavet et job og overskudet er 456000kr.der skal deles så hver svend får 3000 kr mere end en lærling og hver mester får det samme som 10 svende . hvor meget får en mester og en svend og en lærling


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af pige24 (Slettet)

s=l+3000kr

m=10s


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2011 af NejTilSvampe

 4m + 30s + 12l = 456000

s = l + 3000

m = 10s

løs ligningssystemet.


Svar #3
29. maj 2011 af clej61 (Slettet)

jeg er vist ikke dygtig nok til at forstå hvad jeg skal gøre


Svar #4
29. maj 2011 af clej61 (Slettet)

jeg ved ikke hvordan jeg skal stille det op


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2011 af NejTilSvampe

 m = 10s <=> 4m = 40s

s = l + 3000 <=> 12l = 12*(s - 3000)

4m + 30s + 12l = 456000

indsæt nu 40s istedet for 4m, og 12*(s-3000) istedet for 12l, og du får en ligning med én ubekendt s.


Svar #6
29. maj 2011 af clej61 (Slettet)

jeg kan desvære ikke se mig ud af det så kan jeg få dig til at stille det og regne det ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2011 af NejTilSvampe

 4m + 30s + 12l = 456000

40s + 30s + 12*(s-3000) = 456000  -løs mht. s


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

4m+30s+12l = 456000

s = l+3000

m = 10s = 10(l+3000)

4*10*(l+3000)+30*(l+3000)+12l = 456000

40(l+3000)+30(l+3000)+12l = 456000

40l+120000+30l+90000+12l = 456000

82l =456000-210000 = 246000

l = 3000

s = 6000

m = 60000
 


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.