Matematik

Matematik mundtlig eksamen

30. maj 2011 af chelle93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej :) 

Jeg sidder med spørgsmålene til min mundtlige eksamen i matematik c og jeg er støt på et spørgsmål inden for emnet funktioner generelt, som jeg slet ikke forstår :) 

Spørgsmålet er: 
Find forskriften for udviklingen ved beregning, hvor du bruger den relevante formel. 

Hvad menes der med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af littlej (Slettet)

 Det kommer an på hvilken funktion, spørgsmålet hører til.... du skal blot bruge formlerne for a og b... 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2011 af AskTheAfghan

... hvad med Eksponentiel udvikling, hvor y = b·ax  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2011 af NejTilSvampe

 tricket er, uanset hvilken funktion det er, at opstille et ligningssystem. 

Hvis der er to ubekendte (udover de to variabler x, og y), så opstilles der to ligninger med to ubekendte.

Hvis der er tre ubekendte, opstilles der tre ligninger med tre ubekendte osv.

eksempel:

potensfunktion y = b*x^a  , her skal du opstille to ligninger med to ubekendte for at kunne løse for a og b.

andengradspolynomium,  y = ax^2 +bx + c  , her skal der opstilles tre ligninger med tre ubekendte for at løse for a, b og c.


Svar #4
30. maj 2011 af chelle93 (Slettet)

men hvad hvis det er en eksponentiel funktion: f(x) = ba^x 
så skal jeg bare finde a og b eller hvad? 


Svar #5
30. maj 2011 af chelle93 (Slettet)

 nu har jeg fundet a og b og sat dem ind i en i f(x) = ba^x 
men så beder de om at jeg bruger den til at finde noget frem i tiden :( 

så jeg sætter et årstal efter dem jeg lige har brugt ind i den og det kan man ikke ... :(


Skriv et svar til: Matematik mundtlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.