Matematik

Monotoniforhold for ligning

30. maj 2011 af bluesboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal redegør for metoder til beregning af monotoniforhold af n’tegradspolynomier. 

Jeg er ikke helt sikker på hvilke metoder der bruges til det? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. maj 2011 af over9000 (Slettet)

Bestem differentialkvotienten, find f´(x) = 0 (derved lokale/globale ekstrema) og find hvordan grafen går før og efter. ved hjælp af disse samt f(x)=0 og diskriminantens værdi er med til at sige meget om hvordan grafen går.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2011 af SuneChr

Diskriminant eksisterer kun for 2.gradspolynomier. Monotoniforhold interesserer sig ikke for  f(x)  =  0 men i særdelshed  for  f '(x)  =  0    og    f ''(x) = 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2011 af over9000 (Slettet)

hvis man ikke har diskriminanten til at sige noget om antallet af løsninger for polynomiet i 3+ flere grads polynomier kan det da være nødvendigt at se hvorledes f(x) krydser y-aksen for at vide om den kun falder, falder derefter stiger, etc. Jeg syntes ihvertfald det giver et bedre overblik :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. maj 2011 af SuneChr

Det er godt at have et grafisk overblik over n' te gradspolynomierne. Men det er stadig kun en støtte, men ingen nødvendighed,  til den teoretiske og fuldstændige udredning.


Skriv et svar til: Monotoniforhold for ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.