Matematik

Hjælp til matematik

30. maj 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal Reducer det her, men jeg er lidt usikker om jeg bare skal gange ind med det samme, også fjerne paranteserne.

T^2-K^2+(T+K)^2-KT


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2011 af over9000 (Slettet)

du skal ikke gange ind i parantesen, du skal udvide den med kvadratsætningerne.

(T+K)= T2+K2+2KT


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2011 af MieKristensen (Slettet)

T2-K2+(T+k)2-K*T =>

1.  Kvadratsætning:

T2-K2+T2+K2+2*T*K -K*T =>

Forkortes til:

2T2+K*T


Svar #3
30. maj 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

 #2   tredje linje, hvor for du det 2 tal fra       2*T*K-K*T    ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. maj 2011 af over9000 (Slettet)

2*T*K hører med til kvadratsætningen som jeg skrev ovenfor. -K*T hører med til den originale ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt:

T2 -K2 + (T+K)2 -KT =

T2 -KT + (T+K)2 - K2 =

T(T-K) + (T+K +K)(T+K -K) =

T(T-K) + (T+2K)T =

T(T-K + T+2K) =

T(2T + K) =

2T2 + TK


Svar #6
30. maj 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

 Takker for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.