Matematik

differentialkvotienterne for forskellige funktioner

03. juni 2011 af Gaggleton (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen, jeg har et spørgsmål :) som det ville glæde mig at få svar på :D

Hvorfor er det vigtigt at kunne udlede differentialkvotienterne for forskellige funktioner når man løser optimering og integrerings opgaver (Hvilken betydning har differentialkvotienterne i denne sammenhæng)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2011 af over9000 (Slettet)

fordi det fortæller dig noget om hældningen og toppunkter.

hvis du f.eks. vil hvide hvor mange kasser med lego du skal producere for at få mest muligt profit og du har profitten som funktion af varer produceret kan du finde toppunktet (maks profit ved produktion) ved at løse f´(x)=0. da hældningen for grafen så vil være 0 . Da du har fundet toppunktet ved du nu at ved f´(x)=0 har du maks profit, så kan du se at "hov", det var jo lige ved 19231923 kasser at f´(x)=0, derfor er det så mange vi skal producere.

Kan du følge mig?



Svar #2
03. juni 2011 af Gaggleton (Slettet)

 jeg kan følge det :D det er super!


Skriv et svar til: differentialkvotienterne for forskellige funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.