Matematik

nemt, hjælp

05. juni 2011 af alibaba1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 er der nogen der vil hjælpe mig med at løse de to opgaver

På en bankkonto indsættes et beløb. Renten er 5% pr. år de næste 8 år, hvis der hverken hæves eller indsættes nye beløb. Efter 4 år står der 6685.28 kr. på kontoen.

a) Hvor stort et beløb blev der indsat fra starten? b) Hvor stort et beløb står der efter 8 år?

Opgave 2
En bankkunde indsætter 5000 kr. på en bankkonto. Efter 10 år er beløbet vokset til 10305 kr.

Beregn den årlige rente.



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 Start med at finde kapitalfremskrivningsformlen og sætte de relevante størrelser ind. Kan du komme videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

Kapital fremskrivning : K = k0 (1+r)n

a)

Derfor:  6685,28 = K0 (1+0,05)4

Herefter skal du bare isolere K0.

b) når du kender k0 sætter du n til at være 8:

K = K0 (1 + 0,05)8

Opgave 2)

k0 = 5000 og der er ti terminer, hvis der er termin hvert år.

dvs. K = 5000 (1 + r)10

Herefter isolerer du r.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. juni 2011 af AskTheAfghan

Opgave 2

                K = K0( 1 + r )n    ⇔    K/K0 = ( 1 + r )n    ⇔   ( K/K0 )1/n = 1 + r    ⇔    r = [( K/K0 )1/n] - 1


Svar #4
05. juni 2011 af alibaba1 (Slettet)

Svar #3 - Citér
34 minutter siden af AskTheAfghan Opgave 2

K = K0( 1 + r )n ⇔ K/K0 = ( 1 + r )n ⇔ ( K/K0 )1/n = 1 + r ⇔ r = [( K/K0 )1/n] - 1


 

fårstår ikke den måde er der ikke en anden nemmer måde


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2011 af AskTheAfghan

#4

Hvor er det henne, du ikke forstår? Desværre, er der ikke en anden 'nemmere' måde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

Kan du ikke bare solve på cas? 


Skriv et svar til: nemt, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.