Fysik

kirchhoffs 1. lov? hjælp

05. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Hvad bruger man kirchhoffs 1. lov  til ?

Jeg ved, at den skrives som I = I1 + I2 

Men hvad bruger man loven til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Til at beregne strømstyrker i parallelkredse.


Svar #2
05. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Og det kan jeg gøre ved hjælp af et amperemeter ikk?
og når jeg har de to strømstyrker,  så skal jeg bare lægge dem sammen?

Er det korrekt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeps.


Svar #4
05. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Ohms lov som lyder:

U = R * I

Bruger man denne formel til at bestemme resistansen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#4 

U er spændingen, R er resistansen og I er strømmen. R kan isoleres 

ja. R = U / I 


Svar #6
05. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

og U findes ved at sige  U = R * I

men hvad bruger man så denne her formel til:

U = ΔE / ΔQ ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

er ikke helt sikker.. men U = R * I bruges vel når der er en modstand i kredsløbet. 

spørg Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#7: Ja, Ohms lov gælder i hvert fald for resistorer - altså modstande.

#6: Hvis du bare fisker formler ud af din bog, bør det jo nok stå i den, hvad formlerne bruges til. :)


Svar #9
05. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Tak, jeg er bare i tvivl om en ting.

Om det her er en serie forbindelse   R = R1 + R2 ?
 
Og hvis man finder effekten ved hjælp af formlen:

P = U * I

hvorfor er den så omskrevet i min bog til P = U^2 / R ?


hvad er forskellen og hvad bruger man den sidst nævnte til?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#9: Serielforbindelse. Det bør alt sammen stå i din bog...

P = U*I

I = U/R (Ohms lov)

Indsæt anden ligning i den første:

P = U^2/R

De to ligninger er altså det samme og bruges til at beregne den afsatte effekt i et kredsløb.


Skriv et svar til: kirchhoffs 1. lov? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.