Matematik

mundtlig matematik

05. juni 2011 af MrsDR (Slettet)

Jeg sidder her med nogle opgaver som jeg selv skal problemstilling for

Jeg får nogle tal, ud fra disse tal skal jeg lave en problemstilling

Haralds køreskole
Fast pris med teori, kørelektioner,glatførekursus og lej af bil = 12000

Sørensens køreskole

teorikursus, leje af bil, glatbane:3000kr

pris pr time kørelektion(mindst antal 20): 400

hvad kan min problemstilling være her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2011 af peter lind

Find ud af for hvilket antal køretimer de 2 skoler vil koste det samme. Find dernæst hvilken køreskole du skal vælge.


Svar #2
05. juni 2011 af MrsDR (Slettet)

hvordan kan jeg finde ud af, hvornår de to skoler vil koste det samme?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2011 af peter lind

opstil funktioner for prisen som funktion af antal køretimer. Sæt dernæst de 2 funktioner lig hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2011 af over9000 (Slettet)

b er startværdi     (/startpris)

a er stigningen pr. x

den er lineær          (y = a * x + b)


Svar #5
05. juni 2011 af MrsDR (Slettet)

Man kan kun lave lineære funktion for sørensen køreskole, men hvordan kan man lave en lineære funktion for haralds køreskole


Svar #6
05. juni 2011 af MrsDR (Slettet)

da jeg ikke ved hvad en lektion koster i haraldskøreskole


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2011 af over9000 (Slettet)

intet ekstra, der er b værdien fastlagt ved 12000.

Det er kun ved Sørensens der er en a værdi


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2011 af over9000 (Slettet)

du må undvære et haiku digt den her gang


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

Haralds:
Fast pris  y = 12000
Sørensens:
400 pr. time + 3000 fast, altså for x timer 400*x + 3000  x >= 20
--------------------------------------------------
Hvor er de ens?
400x + 3000 = 12000
400x = 9000
x = 90/4 = 20 1/4 time
---------------------------------------------------
Fra 20 til 20 1/4 time: Sørensens billigst
20 1/4 time: Ens pris
Over 20 1/4 time: Haralds billigst ;-)


Skriv et svar til: mundtlig matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.