Fysik

hvad vil det sige at Emek = konstant

06. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan skal jeg forstå at Emek = Epot + Emel = konstant 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Emek er den totale energi et legeme påvirkes med.

Hvis Epot stiger, falder Ekin tilsvarende (tror du har lavet en tastefejl)

Håber du forstår


Svar #2
06. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

nå på den måde. dvs. Epot og Ekin "opvejer" hinanden? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Det kan du godt sige


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Forstår bare ikke hvorfor du opretter så banale spørgsmål når du eftersigende på din profil går i 3.g og har besvaret over 1000 forum indlæg.

Et spørgsmål som dette burde da være barnemad


Svar #5
06. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

 er der en mere faglig måde at sige det på eller er det fint? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Tab i den ene energiform fører til en lige så stor forøgelse af den anden. Summen af kinetisk energi Ekin og potentiel energi Epot må således være konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Men svar lige på mit spørgsmål


Svar #8
06. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jamen jeg har sådan set mest svaret på mine egne tråde.. og går også i 3g i gymnasiet.

jeg har opdaget at jeg nogle gange går i stå ved nogle simple ting men generelt ligger jeg i midten i fysik. jeg har fået 7 mundtlig og skriftlig - så det er hverken godt eller dårligt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Det er så i orden


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

Spørgsmål om energi er sjældent - måske aldrig - banale, fordi det er en egenskab som ikke lader sig direkte beskrive med ord, men som man snarere må indlære en dyb intuition for.

Givet at et objekt befinder sig i et konservativt kraftfelt, såsom et tyngdefelt, så er der to typer mekanisk energi: Kinetisk energi og potentiel energi. Den potentielle energi er den som skyldes en masses position i kraftfeltet: Det er bowlingkuglen der ligger på en høj hylde. Grundet dens position har den oplagret energi. Denne kan så omdannes til bevægelse og dermed kinetisk energi. Den kinetiske energi er den du får deponeret i ansigtet, hvis du står under bowlingkuglen som falder ( - ikke anbefalelsesværdigt.) Det er forholdsvis let at forstå at en masse som er placeret højt oppe (høj potentiel energi), kan opnå en høj hastighed - og dermed høj kinetisk energi. Omvendt kan vi også se at vi kan omdanne kinetisk energi til potentiel energi, hvis vi skyder vores kugle ud af en kanon. Når kuglen er på sit højeste, er alt den kinetiske energi fra skuddet omdannet til potentiel energi, som straks igen vil blive kinetisk energi i takt med at kuglen falder.

Husk at alt dette kun gælder hvis du antager at der ikke er friktion eller luftmodstand. Så snart du snakker om et reelt, fysisk system er E_mek ikke konstant - enhver bevægelse vil medføre et energitab til friktion osv.


Svar #11
06. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#10 

rigtig god forklaring. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. november 2011 af mullihamed1994 (Slettet)

Men der er jo også noget med, som de fleste vil støde ind på, når de har lavet et forsøg med eksempelvis frit fald i et tyngdefelt, at Epot og Ekin stiger, selvom Epot burde at falde, og Ekin burde at stige. det har noget med de ydre modstand at gøre. har man en ydre modstand, eksemlpel vis luftmodstanden, vil det bremse et faldende legeme op, og epot vil stige. 


Skriv et svar til: hvad vil det sige at Emek = konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.