Fysik

Forskel på SI-enhed og fysisk enhed?

06. juni 2011 af marieminimis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Sidder lige og læser op til fysik eksamen B-niveau. og jeg studsede lidt over et spørgsmål:
Hvad er en fysisk enhed? hvad er en SI-enhed, og hvad er SI-enhederne for længde, tid, masse og temperatur? 

Jeg har svaret at den fysiske enhed betegner den fysiske størrelse, samt SI-enhederne for:
Længde=m(meter)
Tid=s(sekunder)
Masse=kg(kilogram)
Temperatur=*C(Grader målt i celsius)

Men hvad er den egentlige forskel på; fysiske enheder og Si-enheder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af SuneChr

SI enheder er f.eks. meter ( m )  og sekund ( s )

Ud fra disse kan sammensættes   m / s = m·s-1  for hastighed,

m / s =  m·s-2   for acceleration,

m  for areal,

m for rumfang

Disse kaldes også afledede enheder.


Skriv et svar til: Forskel på SI-enhed og fysisk enhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.