Matematik

Bevis, at (f+g)'(x)=f'(x)+g'(x)

08. juni 2011 af øhbøh1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Som der står i overskriften skal jeg bevise, at (f+g)'(x)=f'(x)+g'(x)

- men hvordan gør jeg det? 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Antag, at funktionerne f og g er differentiable i x. Vis så, at differenskvotienten for funktionen (f+g) i x med tilvækst h har en grænseværdi for h gående mod 0, og bestem så denne grænseværdi:

( (f+g)(x+h) - (f+g)(x) ) / h = ( f(x+h) + g(x+h) - f(x) - g(x) ) / h = ( (f(x+h) - f(x)) + (g(x+h) - g(x)) ) / h

                                            = (f(x+h) - f(x)) / h + (g(x+h) - g(x)) / h → f'(x) + g'(x) for h → 0 .


Svar #2
08. juni 2011 af øhbøh1 (Slettet)

 Tak for det :)


Skriv et svar til: Bevis, at (f+g)'(x)=f'(x)+g'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.