Matematik

Ret linje dobbeltlog koordinatsystem

09. juni 2011 af over9000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Af et bevis jeg fandt i min c-niveau bog fremgår det: (Trip's matematiske grundbog)

(vi vil gerne bevise at en ret linje på et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem altid er en potensfunktion)

det betyder der findes tal, a og c, samt at log(y) og log(x) er afsat (da det jo er en lige linje)

=>          log(y) = a*log(x)+c

<=>        log(y) = log(xa)+c

Vi ved at log(10c) = c*log(10)=c   , så det indsætter vi på c's plads (da log(10) er lig én, må udtrykket være korrekt)

<=>        log(y) = log(xa)+(log(10c)

<=>        y=10c*xa

hvis b = 10c må:

y = b * xa

og så er beviset løst. Men hvorfor afsætter vi ikke bare c til at være b fra start af ? regnereglen man bruger er vel alligevel:

log(a*b)=log(a)+log(b).

og den må da gælde om vores værdi hedder b eller 10c ?


Skriv et svar til: Ret linje dobbeltlog koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.