Matematik

Gør jeg det korrekt? Differentialligning

09. juni 2011 af M21 (Slettet)

Hej

Jeg har flg. differentialligning:

x'(t) = t4*x3

Er det korrekt forstået, at jeg kan løse den både som en lineær differentialligning med A(t)=∫-t4dt og en separabel differentialligning med b(t) = 0?

Jeg forsøger at løse den på begge måder:

Lineær

x = exp(1/5*t5)(c+∫0dt)=exp(1/5*t5)*K,   hvor K og t tilhører de reelle tal.

Separabel

x = 0 er en konstant løsning

∫x-3dx = ∫t4dt <=>

-1/(2x2) = 1/5t5+c <=>

-1/(2*(t5/5+c)) = x2 <=>

±√[-1/(2*(t5/5+c))] = x

Den er defineret, når:

2*(t5/5+c) < 0

c ≠0:

t5 < -5c <=>

t < (-5c)1/5

c = 0

t <0

Jeg synes jo, at det er klart nemmere at løse den vha. "panserformlen", men er som sagt ikke sikker på, at mine metoder er korrekt.


Skriv et svar til: Gør jeg det korrekt? Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.