Matematik

reducér og andre opgaver

09. juni 2011 af abhbuch (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 hej kan du hjælpe mig med følgende opgaver?

a) 2x + 3>15 ___

B) 3(2x - 2) < 22 - x ___

c)  x i 3 + 16 > 30 ____

Reducér

a) 16a - (10b - 2b) = ____

b) 4(a-2b) + 4b =_____

håber du kan hjælpe mig ;) please!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2011 af flaykiss (Slettet)

  Altså de tre første er det bare at finde hvad x kan være?

For så skal du bare sætte talene på den anden side ligesom i ligninger.

a)

2x+3 > 15

2x > 15 - 3

x > 12/2

x > 6

Reducer:

a)

16a - (10b - 2b) = 16a - 10b + 2b = 16a - 8b

Syntes selv du skal prøve med de andre opgaver, så vil jeg gerne rette dem for dig. :)


Svar #2
09. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 kan ikke har prøvet men det lykkes ikke :( har prøvet 1time med opgaverne før jeg skrev dem her ind 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2011 af flaykiss (Slettet)

Prøv med B opgaven og gang parentesen ud til at starte med :) 


Svar #4
09. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 ok


Svar #5
09. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 er det x>2?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. juni 2011 af flaykiss (Slettet)

Det er ikke rigtig, men hvis du viser mig hvordan du kom frem til det kan jeg fortælle dig hvad du gør forkert. :)


Svar #7
09. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 3(2x-2) < 22 - x

jeg ophævede ( ) så - blev til + 

3*2x-2 < 22 - x jeg gættede x =2 og det passede det blev 18

= 18<22?


Svar #8
09. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 ( er ikke så god til ligninger)


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. juni 2011 af flaykiss (Slettet)

 Du ganger parentesen forkert ud.

Du skal sige:

3*2x-2*3 < 22 -x

6x-6 < 22 -x 

Og så skal du få x til at stå alene.


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. juni 2011 af flaykiss (Slettet)

 Når man ganger en parentes ud skal man gange med alle led.

Et led er når der er plus eller minus imellem.

Altså:

4x er et led

4 + x er to led


Svar #11
09. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 jeg er helt væk..... men har aftaler med min matematik lærer at jeg for hjælp til ligninger og reducer 

men skal først have ham på mandag...... derfor ville jeg gerne have hjælp før mandag¨:(


Svar #12
09. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 mangler bare de 3 opgaver


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. juni 2011 af flaykiss (Slettet)

  Jeg skal prøve mit bedste for at få dig til at forstå det :) Sidder og læser op til Biologi eksamen så sidder her hele aftenen. Men syntes det synd hvis jeg bare giver dig svaret, da jeg ved du kan finde ud af det, du skal bare lære det!

Men hvad er det du ikke forstår?

Forstod du det med led?


Brugbart svar (1)

Svar #14
09. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så prøv, om du ikke kan nu. Hvad mener du med "x i 3" i opg c) ? Mener du x3 ?


Svar #15
09. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 nej


Svar #16
09. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 #14 det er en slags brøker øverst skal der stå x og nederst skal der stå 3 altså en brøker


Brugbart svar (1)

Svar #17
09. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Altså

(x/3) + 16 > 30  ?


Svar #18
09. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 ja i think.... for man kan ikke skrive -- x over og 3 under ;)


Brugbart svar (1)

Svar #19
09. juni 2011 af flaykiss (Slettet)

  Okay man skelner mellem led og produkter.

Led: er når der er plus eller minus mellem talene.

Produkt er hvis der er gange.

4x er et produkt

4x - 2 er du produkter, med et led i mellem.

2 + 2 +2 +2 -4 her er der 4 led fordi der er 4 plus og minus.

Hvis vi har

2(2+3*3 - x) 

Hvis vi så vil regne parentesen ud skal vi gange 2 med hvert led.

Det vil sige:

2*2+2*3*3-2*x


Svar #20
09. juni 2011 af abhbuch (Slettet)

 så er det 20x?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 44 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.