Matematik

Vandret asymptote, 2. gradspolynomium

10. juni 2011 af 1518854 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa

Jeg sidder og øver til Mat A mdt. eksamen, og er lidt i tvivl om noget. Hvis jeg skal finde ekstremum (vandret asymptote) for et 2. gradspolynomium, hvad skal jeg så gøre??


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

Bruger du TI-89?

Og et andetgradspolynomium har da ingen vandret asymptote


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 Ekstremum for et andetgradspolynomium

Find d

d=b^2-4ac

find x

x=-b+-d/2a (hvis d>0)


Svar #3
10. juni 2011 af 1518854 (Slettet)

så x1 og x2 er ekstremumspunkter?? det er da rødderne?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juni 2011 af AMelev

#0 Forveksler du ikke asymptote og tangent?


Svar #5
10. juni 2011 af 1518854 (Slettet)

ved ikke - min lærer sagde bare at hun kunne finde på at spørge hvad vandret asymptote (ekstrema) for et 2. gradspolynomium var. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

....


Svar #7
10. juni 2011 af 1518854 (Slettet)

 ah:) men hvad er toppunkterne så? lok/glo min/max??


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 #7 Toppunkter = ekstremumspunkter.

 Rødder = skæring med x-aksen

Global min/max = når du ikke har fået nogen definitionsmængde

Lokalt min/max = når du har fået en definitionsmængde


Svar #9
10. juni 2011 af 1518854 (Slettet)

 undskyld jeg er lidt fatsvag - men rødder er da skæringer med x aksen og toppunkter er da grafens øverste/nederste sted hvor den er ik? altså "toppen" af den? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 #9 sorry. blander det sammen


Svar #11
10. juni 2011 af 1518854 (Slettet)

så er toppunkter ekstrema?:)


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 #9

Okay.... Ekstremumspunkter = toppunkt. Det er der hvor tangentens hældning = 0

Rødder = skæring med x.

Men hvis du differentierer et 2 gradspolynomium og finder rødderne af det differentierede, vil det svare til toppunktet på den ikke differentierede......


Svar #13
10. juni 2011 af 1518854 (Slettet)

 okay:) men hvis jeg skal finde toppunkter, kan jeg så ikke godt bare bruge formlen x,y = ((-b/2a),(-d/4a)) ??


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 #13 ja, det kan du godt

eller differentiere polynomiet, og sætte f'(x)=0. det er det samme


Svar #15
10. juni 2011 af 1518854 (Slettet)

 tak! :) 


Skriv et svar til: Vandret asymptote, 2. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.