Kemi

Hjælp til pH udregning

11. juni 2011 af dagge85 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Reaktionen er som følgende:

CH3CHOOH + OH- --> CH3COO- + H2O

Der er tilsat 18,2 mL NaOH. Koncentrationen af NaOH er 0,094414

Det er 5% eddikesyre.

Jeg ved ikke hvordan jeg regner pH ud her :(

Jeg skal bruge denne ligning til eksamen for at fortælle om ph i  basiske opløsninger


Svar #1
11. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

der var tilsat 2,0mL CH3COOH vægt: 1,993g


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2011 af mathon

                           n(CH3COO-) = n(NaOH) = (0,0182 L) · (0,094414 mol/L) = 0,001713 mol

                           5% eddikesyre har densiteten 1006 g/L

                          cs = 0,05·(1006 g/L) / (60,05 g/mol) = 0,837635 M

   brug pufferligningen
                                         pH = pKs + log(nb/ns) = 4,76 + log((0,001713 mol) / ((0,002 L)·(0,837635 mol/L)))

                                         pH = 4,8

  


Svar #3
11. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

åh tusind tusind tak!!

jeg havde stirret mig blind :)


Svar #4
11. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

Lige et spørgsmål mere....

Jeg skal snakke om ph i basiske opløsninger udfra min rapport.. ville du så bare fortælle hvad en basisk opløsning så er nu da det er en sur opløsning ?


Svar #5
11. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

pufferligningen er ikke noget jeg har lært :( Det står ikke i min bog!


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2011 af mathon

baser:
              du har
                                  pOH = -log([OH- ])
og
ved 25ºC
                                  pH = 14 - pOH
                                 


Svar #7
11. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

Kunne man så sige at eddikesyren har en ph på 4,8 og NaOH har en på 9,2

(undskyld hvis det er dumme spørgsmål, har bare siddet så længe med dette at jeg er meget opgivende!)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2011 af mathon

NaOH
                         pOH = -log(0,094414) = 1,02496

                         pH = 14 - 1,02496 ≈ 13,0


Svar #9
11. juni 2011 af dagge85 (Slettet)

tusind tak for din store hjælp, takket være dig er jeg klar til at gå op til eksamen :)


Skriv et svar til: Hjælp til pH udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.