Matematik
eksponential funktion
Jeg ved at det her spørgsmål er blevet stillet flere gange herinde, men hvad skal man have med i sin disposition angående den eksponentiale funktion ? - bør logaritme indgå og hvordan
Svar #1
12. juni 2011 af Duffy
Jah, du bør kunne isolere x i y = bax
Finde fordoblingskonstant hhv havleringskonstant (som jo alle indeholder noget med log)
Grafens forløb.
Værdierne for a, b og x
Isolere b
Isolere a
Finde a
Finde b
Svar #2
12. juni 2011 af studerende20 (Slettet)
Med hensyn til at finde a og b er det i forbindelse med regression ?
Svar #4
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
#2
a = (x2-x1)√(y2/y1)
y1 = b*ax1
b = y1/ax1
jo det har du ret i. det er rettet nu.
Svar #5
12. juni 2011 af studerende20 (Slettet)
hm b er det ikke y/x1^a ?
Forresten jeg er ikke helt sikker på om jeg er helt med på logaritme i forbindelse med eksponentiale funktioner, kan du hjælpe?
Svar #6
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
#5 jo det har du ret i.
jamen det jeg har gjort er at tegne og bevise at en eksponentiel funktion i en enkeltlog papir er en ret linje og beskrevet enkelt log papir (sammenlignet den med alm. mm papir)
derudover kommer kommer log til udtryk, når du skal bevise for halverings- og fordoblingskonstanten.
Svar #10
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
#9
jeg tror det er mig der forvirrede hende/ham. jeg havde skrevet et forkert udtryk først, men har rettet det efterfølgende.
Skriv et svar til: eksponential funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
