Matematik

hjælp til mundtlig matematik om andengradsligninger .

13. juni 2011 af 13nt (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens :)

jeg skal op til mundtlig matematik om 2 dage og har et spørgsmål mht til andengradsligninger.

jeg skal vise et bevis og i beviset står der :

Vi får brug for førstekvadratsætning nemlig: (p+q)^2=p^2+2pq+q^2

vi skriver om på ligningen for at udnytte 1 kvadratsætning. Til højre er omskrivningen forklaret:

ax^2+bx+c=0                                              gang med 4a på begge sider

4a^2x^2+4abx+4ac=0                               læg b^2 til på begge sider

4a^2x^2+4abx+4ac+b^2=b^2                 træk 4ac fra begge sider

4a^2x^2+4abx+b^2=b^2-4ac                   indsæt d=b^2-4ac

4a^2x^2+4abx+b^2=d                               omkriv første og andet led

(2ax)^2+2*2ax*b+b^2=d                          

Mit spørgsmål er så: I den første ganger vi med 4a på begge sider, men hvorfor gør man det så ikke på det andet led hvor der står =0 ?

og i den 4 der står der indsæt d=b^2-4ac, men hvorfor står der så kun 4a^2x^2+4abx+b^2=d ? hvor bliver resten af ?
 

ville være meget rart hvis i gad at forklare det til mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af kieslich (Slettet)

sp.1.    4a*0 = 0

sp.2.    4a^2x^2+4abx+b^2=b^2-4ac = d      indsat d=b^2-4ac  det er bare højresiden (b^2-4ac) som kaldes d



Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

Det første spørgsmål er simpelt: Når du ganger 4a med 0 får du 0. 

Andet spørgsmål: Her bliver udtrykket simplificeret sådan at der hvor der står b^2-4ac, skriver man d i stedet. Det er bare en måde at samle et kompliceret udtryk til et mere læsbart et. 


Svar #3
13. juni 2011 af 13nt (Slettet)

det lyder super tusind tak skal i have :)

men jeg har forresten lige et andet spørgsmål som jeg håber i vil svare på. Mit spørgsmål er lidt langt så prøver at forkorte det :

vi betragter de to retvinklede trekanter abh og cbh. i trekant abh gælder i følge phytagoras' sætning:

c^2=h^+x^2

ved at se på trekant bch finder vi følgende:

h=a*sinC

b-x=a*cosC     ===      x=b-a*cosC

det jeg kan se her er at man rykker b over på den anden side, men burde det så ikke hedde x=b+a*cos C?

og ved i hvad delta f og delta x, præcist står for ?


Skriv et svar til: hjælp til mundtlig matematik om andengradsligninger .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.