Matematik

Vis eksempler på et modstridsbevis

13. juni 2011 af øhbøh1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey,

Som der står i overskriften skal jeg vise eksempler på et modstridsbevis..
Er der nogle der kan hjælpe mig?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af peter lind

bevis for at kvadr(2) ikke er et rationelt tal


Svar #2
13. juni 2011 af øhbøh1 (Slettet)

Hvordan gør man det? 


Svar #3
13. juni 2011 af øhbøh1 (Slettet)

Har fundet ud af det, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Antag, at (p/q) er en uforkortelig brøk (p, q er hele, positive tal), der er løsning i ligningen x2 = 2 . Man har da p2/q2 = 2, eller p2 = 2·q2 . Heraf ser man, at 2 er en faktor i p; men så må 2·2 være en faktor på venstre side. Heraf følger så, at 2 må gå op i q, dvs. 2 går op i både p og q; men vi antog, at (p/q) var uforkortelig. Heraf ses, at løsningen i ligningen x2 = 2 ikke kan skrives som en uforkortelig brøk mellem to heltal, hvilket viser, at √2 ikke er et rationalt tal.


Skriv et svar til: Vis eksempler på et modstridsbevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.