Matematik

Bestemmelse parallelle vektorer - hvordan?

13. juni 2011 af Cartooon (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey folks

Jeg skal beregne tallet t så vektorerne a og b bliver parallelle, og vil gerne have lidt hjælp til hvordan det skal gøres, efter det jeg har lavet (meget vel det er forkert!). 

a= (t+1 over t)          b=(1 over 10)
II b⇔-t*1+(t+1)*10=0

- og så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.

Håber der er nogle der vil hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af peter lind

Løs den fremkomne ligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni 2011 af sigmund (Slettet)

Du har fat i det rette. Nu skal du bare løse ligningen. Gang 10 ind i parentesen: -t*1 + 10*t + 10 = 0 <=> 9*t + 10 = 0 <=> t = -10/9.


Svar #3
13. juni 2011 af Cartooon (Slettet)

 Det var da altid noget - smiler ;)
Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestemmelse parallelle vektorer - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.