Matematik

sammenligne

13. juni 2011 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

ok.. jeg skal gøre rede for potensvækst....herefter skal jeg sammenligne med en anden vækstmodel... her villle jeg sammenligne med eksponentiel... jeg kan bare ikke rigtigt komme i tanke om andre beviser end at bevise hvorfor vækst for en potens og en eksponentiel er som den er... og det bliver jo for tyndt...

nogle ideer om hvad jeg ellers kan have med???


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af Lynd (Slettet)

Du kan evt. udlede a og b for en potens- og eksponential funktion, når du kender to punkter (x1, y1) og (x2, y2).


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:vækst_1.doc

Svar #3
13. juni 2011 af Yow! (Slettet)

#1 har jeg også overvejet, men probelemet er, at min bog bruger lommeregneren til det... :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2011 af Lynd (Slettet)

Udledning af a og b for en eksponentiel funktion:

f(x) = b* a^x         to kendte punkter (x1, y1) og (x2, y2)

Udledning af a:

y1 = b * a^x1    og    y2 = b * a^x2

y1/y2 = (b * a^x1)/(b * a^x2) <=>

y1/y2 = (a^x1)/(a^x2) <=>

y1/y2 = a^(x1 - x2) <=>

a = x1-x2√(y1/y2)

Udledning af b:

y1 = b * a^x1 <=>

b = y1/(a^x1)

eller

y2 = b * a^x2 <=>

b = y2/(a^x2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2011 af mathon

eller
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2011 af Lynd (Slettet)

Udledning af a og b for en potensfunktion

f(x) = b * x^a          to kendte punkter (x1, y1) og (x2, y2)

Udledning af a:

y1 = b * x1^a     og   y2 = b * x2^a

y1/y2 = (b * x1^a)/(b * x2^a) <=>

y1/y2 = (x1^a)/(x2^a) <=>

y1/y2 = (x1/x2)^a <=>

log(y1/y2)  = log((x1/x2)^a) <=>

log(y1/y2) = a * log(x1/x2) <=>

a = log(y1/y2)/log(x1/x2)

Udledning af b:

y1 = b * x1^a <=>

b = y1/(x1^a)

eller

y2 = b * x2^a <=>

b = y2/(x2^a)


Skriv et svar til: sammenligne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.