Matematik

hjælp til opgave

14. juni 2011 af bakke1982 (Slettet) - Niveau: B-niveau

please lidt hjælp med dette her:

A) forklar hvordan man i en andengradsligning finder skæringspunkterne med koordinatakserne. tag evt. udgangsounkt i funktionen f(x)=X^2-x-2.

B) hvilken indflydelse har faktorerne a, b og c (diskriminaten) på grafen for et andengradspolynomium.

C) forklar hvordan man kan finde a, b og c i et andengradspolynomium, når man kender tre vilkårlige punkter på grafen.

.

håber der er en der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

 a) Du finder nulpunkterne - skæringen med førsteaksen - ved at se på, om
d > 0 (to løsninger/nulpunkter) 
d = 0 (én løsning/et nulpunkt)
d < 0 (ingen løsning)

Skæring med andenaksen findes ved at indsætte 0 på x's plads.
Vi betragter en andengradsligning på formen
f(x) = ax2+bx+c
Dernæst indsættes 0 på x's plads

f(0) = a·02+b·0+c = c

Dvs. andenaksen skærer i punktet Q(0, c)

b) Denne video forklarer det godt:

http://www.youtube.com/watch?v=Ub6YyVZV5V4

NB: diskriminantens betydning er angivet længere oppe



 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

Rettelse til #1:

Dvs. andenaksen skæres i punktet Q(0, c).

Ikke "dvs. andenaksen skærer i punktet Q(0, c)"!


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.