Kemi

udregning af pH..

15. juni 2011 af molius (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har et problem med bl.a udregning af pH.

Eks.

Målt pH     [H3O+]          [OH-]

7,6           2,4*10-8          4,16*10-7

(jeg trækker 7,6 fra 10 og får 2,4 - derefter runder jeg 7,6 op til 8 i 10´er potensen = 2,4 *10-8. Da den ene 10´er potens er i 8´ne nå den anden være i 7´ne, derfor: 10-7/(2,4*10-8)= 4,16*10-7.

Men den udregning går kun til pH under 10 - hvad er det jeg gør forkert??

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af Inky (Slettet)

Jeg har svært ved at se, hvad du egentlig har gjort, så jeg vil bare nævne nogen formler, som er gode at bruge:

pH=-log([H3O+]/1M)

[OH-]*[H3O+]=1,0*10-14M2

Med disse formler burde du kunne beregne den ubekendte.

Sig til hvis det ikke var det du ledte efter.


Skriv et svar til: udregning af pH..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.