Matematik

Ligninger

15. juni 2011 af chri273u (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hvodan beregner man værdien af dette udtryk?

(2x-4)(6-x)

X=4


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af Nanna000 (Slettet)

 Jeg tror altså at du blot skal indsætte 4 på xplads og så regne det ud altså:

(2*4-4)*(6-4) <=> (8-4)*(2) <=> 4*2 = 8 :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2011 af Euroman28

du skal du huske en ting det du skrive deroppe er en funktion

så det vil sige f(x) = (2x-4)*(6-x)

hvis du putter x = 4 ind i f(x) skriver du det som

f(4) = (2*(4) - 4)*(6-4) = 8

det er nemlig altid vigtigt at sætte paranteserne korrekt.

f(x) er her en såkaldt 2.gradsligning men får du mere at vide om når du kommer i Gymnasiet ;)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

f(x) er et 2.-gradspolynomium, ikke en 2.-gradsligning. Derimod er f(x) = 5 en 2.-gradsligning, med f(x) som ovenfor.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.