Matematik

mundtlige matematik, arealfunktion.

15. juni 2011 af kalkunfisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder og kigger i matematik bogen, og der er lige nogen udregninger jeg ikke forstår. s.185 B2. 

opgaven går ud på at man er ved at udregne arealet af en trapez, ud fra formlen A=1/2h(a+b)

jeg kender h som er 3 og a=2 b=5 

det bliver så sat ind i formlen:

a(5)=1/2*3*(f(2)+f(5)) = 3/2(2+31/2)= 3/2*11/2=33/4

jeg forstår ikke hvordan (f(2)+f(5)) bliver til det andet:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er f ?

Formlen for arealet er A = (1/2)·h·(a+b) . Her er h=3, a=2, og b=5, så arealet bliver

A = (1/2)·3·(2+5) = 21/2 = 10,5


Svar #2
15. juni 2011 af kalkunfisk (Slettet)

 kan f være funktionen f(x)=1/2x+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ved jeg jo ikke. Det er dig, der involverer en funktion f, så du må vel vide, hvor du har den fra. Ellers formuler hele opgaven.


Skriv et svar til: mundtlige matematik, arealfunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.