Matematik

Mat opgave?

25. maj 2005 af madsing (Slettet)
I et kordinats system er en linje l bestemt ved ligningen 3x+y+12=0

Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i punktet C(2,2) og som tangere i l.

(x-2)^2+(y-2)^2 Men hvad radius ???

//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Radius er afstanden fra centrum af cirklen til linjen l. Brug dist-formlen.

Svar #2
25. maj 2005 af madsing (Slettet)

Mange tak

Svar #3
25. maj 2005 af madsing (Slettet)

Hvad for du?

Svar #4
25. maj 2005 af madsing (Slettet)

En som lige gider prøve regne den ud?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2005 af frodo (Slettet)

radius=40

Svar #6
25. maj 2005 af madsing (Slettet)

Hvis jeg smider den ind i dist. formlen så får jeg ikke det.

3*2+4-2/kvadratrod(3^2+1)

?? eller er det forkerte tal jeg bruger?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2005 af Duffy

Raduis er

r = dist(C,l) = |3·2+1·2+12|/sqrt(10)

= 20/sqrt(10) = ca. 6,32




(x-2)^2+(y-2)^2 = (20/sqrt(10))^2 = 40


(x-2)^2+(y-2)^2 = 40




Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Ja, det er forkert. Enten gør du som anvist i #7 (dvs. ved brug af afstandsformlen, som involverer en normalvektor for linjen), eller også skriver du

y = -3x - 12

hvorved

r = dist(C,l) =
|(-3)*2 - 12 - (2)|/sqrt((-3)^2 + 1) =
20/sqrt(10) = sqrt(40)

og resultatet følger.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2005 af El Doctor (Slettet)

Jep, havde klaret den Sing, men grudighed gavner sig! : ) Mange tak...

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2005 af El Doctor (Slettet)

Ups forkert indlæg!

Skriv et svar til: Mat opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.