Matematik

opgave

16. juni 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det er konstateret, at 80 høns på et år lægger 17.600 æg. Her er produktionsfaktoren høns, mens æggene er produktionsmængden. Lad x betegne antal høns, og lad f(x) betegne den dertil svarende ægproduktion i stk. pr. år.

a) Bestem en funktionsforskrift for f, og angiv definitions- og værdimængden for f.

(Der kan forskriftensformlen for lineær funktion ikke bruges, da jeg ikke har x1, x2, y1, y2)?

Er forskriften så Y = 17.600 + 80X?

b) Hvilken antagelse ligger bag ved denne forskrift (en antagelse, som ikke er nævnt direkte og som næppe holder stik i virkeligheden)?

Er lidt på bare bund her. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2011 af peter lind

Du kan godt bruge lineær funktion. 0 høns -> 0 æg, 80 høns -> 17600

b) lineær funktion 0 høns giver 0 æg


Svar #2
16. juni 2011 af jeanluca (Slettet)

Så svaret på forskriften er?

a = y2-y1/x2-x1 --> 17.600-0/80-0 = 220?

b = y2 - ax2 --> 17.600 - 220 • 80 = 0?

f(x) = 220X?

Eller er det helt ved siden af?


Svar #3
16. juni 2011 af jeanluca (Slettet)

Og er Dm(f) = [0;∞[ og Vm(f) [0;∞[ korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2011 af peter lind

Du mangler nogle parenteser ellers er det korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2011 af kieslich (Slettet)

#2 + #3 rigtigt


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.