Matematik

hurtig matematik hjælp-ligningsløsning

16. juni 2011 af dittejensen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

skal til årsprøve imorgen, så har lige brug for hjælp til to ligninger.

nogle der kan løse disse to?

3(x-2)=7 (skal helst give -13, kan ik få det til det resultat)

og 5/(2x) = 3/(x+1)

ville hjælpe mig utrolig meget, tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2011 af mathon

      3(x-2) = 7

      vis hvordan du ganger ind i parentesen


Svar #2
16. juni 2011 af dittejensen1 (Slettet)

 3x-6=7 ville jeg da tro


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2011 af MogensE (Slettet)

Her:

3 (x-2) = 7
x-2 = 7/3
x = 13/3
------------------

5/(2 x) = 3/(x+1)
5 (x+1) = 6 x
5 x+5 = 6 x
-x = -5
x = 5

En anden gang, skal du prøve at vise os dine beregninger, så vi kan korrigere dig.


Svar #4
16. juni 2011 af dittejensen1 (Slettet)

 sorry jeg spørg igen, har bare en ligning til, hvor skal jeg bruge nulreglen: x^2-x-2=0, da alle ikke indeholder x kan man vel ikke sætte x uden for en parantes vel?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. juni 2011 af kieslich (Slettet)

Man ser let at rødderne er 2 og -1 så der gælder  x2 - x - 2 = (x-2)*(x+1) = 0 nu kan nulreglen bruges.


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det forekommer lidt bagvendt at bruge nulreglen til at løse en ligning, der allerede er løst. For at benytte nulreglen i en 2.-gradsligning, skal man først faktorisere polynomiet, og hvis faktoriseringen ikke springer i øjnene, skal man jo først finde rødderne, og så er der jo ingen fordel ved at benytte nulreglen til at løse ligningen.


Svar #7
16. juni 2011 af dittejensen1 (Slettet)

 Tak!


Skriv et svar til: hurtig matematik hjælp-ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.