Matematik

faktoriser med 1 rod

16. juni 2011 af 215 (Slettet)

kan man faktoriserer en andengradspolynomie, med 1 rod ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2011 af mathon

Ja

   for d = 0                 f(x) = ax2+ bx + c = a(x+(b/(2a))2       


Svar #2
16. juni 2011 af 215 (Slettet)

 at faktorisere en andengrads er bare en anden måde at skrive ligningen ned på.. ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Et 2.-gradspolynomium er en funktion, en 2.-gradsligning er en ligning. Vær omhyggelig med ikke at blande de to begreber sammen. Polynomiets faktorisering er blot en anden måde at skrive polynomiet på.


Svar #4
16. juni 2011 af 215 (Slettet)

 men en andengradsligning kan da også faktoriseres, som polynomiet ligeså godt kan faktoriseres..


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, man faktoriserer det polynomium, hvis rødder man søger at bestemme.


Skriv et svar til: faktoriser med 1 rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.