Matematik
Forskellige opgaver
17. juni 2011 af
Adrianmak (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
<p class="MsoNormal" style="margin-left:42.55pt;text-indent:-25.55pt;mso-list:
l0 level1 lfo1;tab-stops:list 42.55pt"><span style="mso-list:
Ignore">1. Brug kvadratsætningerne til at omskrive følgende:
a) (a + 6)2
b) (3 – 2b)2
c) (x + 2y) (x – 2y)</o:p>
a) 4x2 + 36 –24x
b) a2 + 10a + 25
c) s2 + 6st + 9t2</o:p>
a) <span style="font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language: DA;mso-bidi-language:AR-SA;mso-bidi-font-weight:bold"><span style="mso-tab-count: 1"> 2 + 3(s + 1) – 4(2 - s)
</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-left:42.55pt;text-indent:-25.55pt;mso-list: l0 level1 lfo1;tab-stops:list 42.55pt"><span style="mso-list: Ignore">4. Forkort brøken:
</o:p>
a) 2x2 + 6x + 25 = x2 – 4x
b) y2 + 5y – 36 = 0</o:p>
x2 + (k + 3)x + 4k = 0</o:p>
a) (a + 6)2
b) (3 – 2b)2
c) (x + 2y) (x – 2y)</o:p>
</o:p>
</o:p>
<p class="MsoNormal" style="margin-left:42.55pt;text-indent:-25.55pt;mso-list: l0 level1 lfo1;tab-stops:list 42.55pt"><span style="mso-list: Ignore">2. Omskriv følgende til kvadratet på en to-leddet størrelse:a) 4x2 + 36 –24x
b) a2 + 10a + 25
c) s2 + 6st + 9t2</o:p>
</o:p>
</o:p>
<p class="MsoNormal" style="margin-left:42.55pt;text-indent:-25.55pt;mso-list: l0 level1 lfo1;tab-stops:list 42.55pt"><span style="mso-list: Ignore">3. Reducér udtrykkene:a) <span style="font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language: DA;mso-bidi-language:AR-SA;mso-bidi-font-weight:bold"><span style="mso-tab-count: 1"> 2 + 3(s + 1) – 4(2 - s)
</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-left:42.55pt;text-indent:-25.55pt;mso-list: l0 level1 lfo1;tab-stops:list 42.55pt"><span style="mso-list: Ignore">4. Forkort brøken:
</o:p>
</o:p>
<p class="MsoNormal" style="margin-top:12.0pt;margin-right:0cm;margin-bottom: 0cm;margin-left:42.55pt;margin-bottom:.0001pt;text-indent:-25.55pt;mso-list: l0 level1 lfo1;tab-stops:list 42.55pt"><span style="mso-list: Ignore">5. Løs følgende ligninger:a) 2x2 + 6x + 25 = x2 – 4x
b) y2 + 5y – 36 = 0</o:p>
<span style="font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman""> </o:p>
<p class="MsoNormal" style="margin-top:12.0pt;margin-right:0cm;margin-bottom: 0cm;margin-left:42.55pt;margin-bottom:.0001pt;text-indent:-25.55pt;mso-list: l0 level1 lfo1;tab-stops:list 42.55pt"><span style="mso-list: Ignore">6. Bestem de værdier for k, der gør at ligningen har netop én løsning:x2 + (k + 3)x + 4k = 0</o:p>
</o:p>
Svar #1
17. juni 2011 af NejTilSvampe
hvad med at du laver noget af det selv, så kan vi se hvor det går galt..
Skriv et svar til: Forskellige opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
