Matematik

forskellige typer af differentialligninger

18. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvad menes når der står sådan? 

kan nogle nævne nogle forskellige typer af differentialregning? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2011 af NejTilSvampe

 lineær

andengrads

logistisk

"exact"

og selvfølgelig typen der kan løses vha. separation af de variable.


Svar #2
18. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

 med separation af variable, mener du så f.eks. produkt og sammensat? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2011 af NejTilSvampe

Jeg mener denne type 


Svar #4
18. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay. det vil jeg ikke komme ind på for det har vi ikke haft om. 

hvad for et CAS program bruger du? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2011 af NejTilSvampe

 #4 - det er jeg temmelig sikker på at du har lært. Det er nok den første type man lærer om. 

Jeg bruger maple.


Svar #6
18. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

vi har lært om lineær, eksponentiel, lodret forskudt eksponentiel og logistisk. 


Brugbart svar (2)

Svar #7
18. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

1    differentialligning   y' =ky    (proportional)      fuldstændig løsning   y = c*ekx  (eksponentiel)

2   differentialligning    y' +ay = b  (lineær)          fuldstændig løsning    y = (b/a) + ce-ax  (forskudt eksponentiel vækst med vandret asymptotete i  b/a 

3    Differentialligning      y' + ay = hx                     fuldstændig løsning         y = e-ax*∫ h(x)*eax dx

4    Differentialligning       y' +g(x) *y = h(x)  Differentialligningerne 1+2+3 er blot simplificeringer af denne differentialigning, hvor de afhængige variable h(x) og g(x) kan erstattes af konstanter eller 0. Derfor gælder beviset for denne differentialligning også for 1+2+3.            Fuldstændig læsning      y = e -(G(X) *∫ eG(x)*h(x) d(x)

5  differentialligning     y' = ky(m-y)  (andengradspolynomium)   fuldstændig løsning  y =  m / (1+c*e -kmx)  (Logistisk vækst) m er populationens maksimumværdi, som aldrig kan nås og m er vandret asymptote for y.        

0# differentialligninger og differentialregning er ikke 2 synonymer.


Skriv et svar til: forskellige typer af differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.