Matematik
Differential ligninger..
22. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa er der nogen kan forklare mig hvad differential ligninger bruges til, altså udover at være en slags vækst model?
Kan sagtens løse dem, man har lidt svært ved at gennemskue hvad jeg løser..
Fx typen dy/dx=h(x)g(y)
Kan sagtens løse dem, man har lidt svært ved at gennemskue hvad jeg løser..
Fx typen dy/dx=h(x)g(y)
Svar #1
22. august 2003 af Lurch (Slettet)
du skal bruge metoden speration af variable.
dy/dx=h(x)g(y) =>(1/g(y))dy=h(x)dx
integerer begge sider(husk intagrations konstanterne), isoler y, og find din konstant vha det punkt du har fået oplyst
dy/dx=h(x)g(y) =>(1/g(y))dy=h(x)dx
integerer begge sider(husk intagrations konstanterne), isoler y, og find din konstant vha det punkt du har fået oplyst
Svar #2
24. august 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej Lurch..
Jeg VED godt hvordan man løser differential ligningen, men jeg er mere i tvivl om hvad en differential ligning er..
Sådan rent geometrisk...
Dvs jeg søger svaret på:
Hvad er en differential-ligning og i hvilket sammenhæng bruges disse??
Jeg VED godt hvordan man løser differential ligningen, men jeg er mere i tvivl om hvad en differential ligning er..
Sådan rent geometrisk...
Dvs jeg søger svaret på:
Hvad er en differential-ligning og i hvilket sammenhæng bruges disse??
Svar #3
24. august 2003 af Jean
Tror den er lidt svær at forklare geometrisk... Men det er noget med at for nogle ting kan man kun observere væksthastigheden, f.eks. populationsvækst, eller hvordan temperaturen aftager i en kop kaffe (Newtons afkølingslov). For disse vil man gerne finde funktionsudtrykket og det er det man gør, når man "løser" en differentialligning.
Skriv et svar til: Differential ligninger..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
