Matematik

Potensielle modeller og procent-procent ændring

20. juni 2011 af Jasna123456 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :-) 

Jeg skal til matematik mundtlig årsprøve her i denne uge, og der er et underspørgsmål jeg ikke helt kan svarer på. Jeg har kigget i vores bog, men synes ikke rigtigt der står noget om nettop dette. Så mit spørgsmål er: 
 

- Hvad er procent-procent ændring og hvad er potensielle modeller? 

Håber i kan svaret, det vil virkelig være en hjælp.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2011 af Matkaj

Potensielle modeller = modeller der beskrives ved en potensfunktion.

En potensfunktion har den egenskab at når x stiger med en fast procent, så stiger også y med en fast procent uanset hvilken x-værdi du vælger. Dette kaldes procent-procent vækst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2011 af mathon

                                     f(x) = y = b·xa

                                    (1+ry) = (1+rx)a

                                     (1+py/100) = (1+px/100)a

     og
                                    (1+px/100) = (1+py/100)1/a


Svar #3
20. juni 2011 af Jasna123456 (Slettet)

 #1, når du nu siger det er en procent-procent vækst er det så det samme som en procent-procent ændring? 

#2, kunne du måske skrive lidt tekst til? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2011 af Matkaj

ja


Skriv et svar til: Potensielle modeller og procent-procent ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.