Kemi

Syre og baser! hjælp

20. juni 2011 af Bette02 (Slettet)

Hej, jeg forstår ikke helt det med at vands ionprodukt? Jeg forstår godt at antallet af H30 og OH altid vil være det samme i en opløsning. Men hvordan kobler jeg det til at man kan udregne pH værdien for en syre/base tilført vandet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2011 af Jmjohansen (Slettet)

 fordi at produktet af H3O+ og OH- er 10^(-14)


Svar #2
20. juni 2011 af Bette02 (Slettet)

Okay. men hvis jeg så har målt en pH værdi til 12,63 - det er NaOH - hvordan udregner jeg så koncentrationen af OH?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2011 af Jmjohansen (Slettet)

hvis du holder i mente at [H+][OH-]=10^(-14)

pH = -log[H+]

og [H+]= 10^(-14)/[OH-]


Svar #4
20. juni 2011 af Bette02 (Slettet)

Vil du ikke være sød at vise et eksempel?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. juni 2011 af Jmjohansen (Slettet)

 hvis man skriver videre på det ovenstående kommer der til at stå

pH = -log(10^(-14)/[OH-])

du kender pH = 12,63

så er det bare at isolere [OH-] og regne koncentrationen ud 


Svar #6
20. juni 2011 af Bette02 (Slettet)

altså forstår ikke kan jeg bruge begge metoder eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2011 af Hr. Kræmer (Slettet)

Jmjohansen har været så venlig at udstyre dig med alle de formler du skal bruge.

Nu skal du bruge dine regneregler fra matematik til at finde den ukendte - altså [OH-].
 


Svar #8
20. juni 2011 af Bette02 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Syre og baser! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.