Matematik

ligning

21. juni 2011 af miriam4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Søsteren F er 3 gange så gammel som sin søster M, men også mere end 10 år ældre. Hvad kan man sige om søsterems alder?

F=3*M

M=3*M-10


Svar #1
21. juni 2011 af miriam4 (Slettet)

F= 3*M og M=3*M-10 er disse ligninger korret opstillet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2011 af AskTheAfghan

F = 3M     og      M = 3M - 10 ⇔ M = F - 10 ...

Dvs. F = 3·(F - 10)    , hvor F skal kendes for at finde M = F - 10


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2011 af Anxyous (Slettet)

 Jeg vil hellere sige M < F - 10


Svar #4
21. juni 2011 af miriam4 (Slettet)

Hvis F= 15: da er M = 5

Hvis F = 30, da er M = 50.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2011 af AskTheAfghan

Man har kun én løsning, hvilket er den første. Den anden passer ikke rigtigt, da søster M ikke er 10 år ældre end søster F.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Oplysningerne giver ligningen

F = 3·M

og uligheden

F > M + 10 .

Indsættes F i uligheden, fås

3M > M + 10, dvs

M > 5 ,

dvs. den yngste søster M er ældre end 5 år ; den ældre søster F er derfor ældre end 15 år.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.