Matematik

Hjælp-Vektorer i planen

22. juni 2011 af Bjarke005 (Slettet)

 Hej  :)

jeg sidder med en opgave, som jeg har store problemer med:  

I er koordinatsystem er givet vektorerne a = (8, 2)   b = ( -3, -5) 

Bestem tallene s og t   så   

s* vektor a  + t*vektor b    = (11, 24)   

Er der nogen som kan hjælpe??  


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2011 af peter lind

Hvis du sætter ind får du:

s(8,2) + t(-3, -5) = (8s-3t, 2s-5t) = (11, 24)

hvilket giver 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2011 af Euroman28

der er en vektor regneregel der siger

Hvis du anvender den på din parameter fremstilling hvad får du så af noget du kender?

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
22. juni 2011 af Bjarke005 (Slettet)

tusind  tak for hjælpen :) jeg får det nu til 17/26 og - 17/26 

men øh kunne i ikke hjælpe mig med en anden opgave, som lyder 

Parallelogrammet ABCD udspændes af vektorerne AB = (8,15) og AD = (0,28) 

Bestem koordinatsættet til vektor  AC og bestem længden l AC l 

 - her tænkte jeg dette AB + AD idet at de modsatrettede sider er lige lange. men må jeg det? 

Bestem længden af diagonalen BD  

har nogle hints/tips ?? 

Venlig hilsen Bjarke005 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2011 af peter lind

Du har ret. AC = AB+ BC = AB + AD


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Til bestemmelse af længden af diagonalen BD, bestem først vektoren BD , og dernæst dens længde |BD| . Benyt, at

BD = BA + AD = -AB + AD


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din løsning (s,t) til det første problem er ikke korrekt. Gør selv prøve. Man finder (s,t) = (-(1/2) , -5) .


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juni 2011 af Euroman28

@Andersen,

min metode er da i aller højeste grad korrekt...

idet linear kombination han nævner i den oprindelige post omskrives til 2-ligninger med ubekendte og løses vha. determinant metoden.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Kære Euroman. Det beklager jeg meget. Jeg mente #3 her. Jeg er vist løbet sur i numrene.

Rettelse til både #5 og #6 -- indlæggene var henvendt til #3 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. juni 2011 af Euroman28

@Andersen,

Alt forladt :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Hjælp-Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.