Matematik

Tegn?

22. juni 2011 af jeanluca (Slettet)

Hvad betyder dette tegn? --> ±

Og hvor kan jeg finde det på lommeregnere t-83?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2011 af Clickx (Slettet)

Det betyder at du først plusser (øverste tegn) hvorefter du minusser (nederste tegn). På den måde får du to resultater.

Vedr. hvordan du taster det ind på din lommeregner kan jeg desværre ikke være behjælpelig med...


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2011 af Walras

Faktisk betyder det, at løsningen er både positiv og negativ. Vi kan eksempelvis løse

0=x^2-4 <=> x^2=4 <=> x=±2,

idet både x=-2 og x=2 er en gyldig løsning.

Hvad skal du bruge det til? Det er ikke normalt at taste ind på lommeregneren. Hvis der er i forbindelse med løsning af en andengradsligning, da bør du bare taste + og da udregne den igen med - i stedet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2011 af Duffy

Det er en FORTEGNSVENDER.

Findes nederst til højre på lommeregneren, lige til venstre for ENTER-knappen.

Den har symbolet (-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

Plus/minus et tal er blot en forkortelse for både plus tallet og minus tallet.

Da en lommeregner kun kan udføre enten plus eller minus ad gangen, kan det altså ikke bruges på lommeregneren.

Imidlertid kan en +/- knap forekomme, og den bruges til at skifte fortegn på det tal, det lige nu står på displayet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tegnet ± læses "plus eller minus" .


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tegnet ± har faktisk flere lidt forskellige anvendelser i fysik og matematik.

I fysik anvendes det ofte til at angive nøjagtigheden af en målt størrelse, f.eks.

        v = (6,28 ± 0,07) m/s ,

og her læses symbolet normalt "plus minus" .

I matematik benyttes det især som en bekvem notation til at angive to ligninger i én, f.eks. i forbindelse med angivelse af rødderne i et 2.-gradspolynomium ax2 + bx + c , hvor, hvis d = b2 -4ac ≥ 0 , vi kan skrive rødderne i notationen

x = (-b ± √d) / (2a) , som blot er kort skriveform for ligningerne

x = (-b + √d) / (2a) ∨ x = (-b - √d) / (2a) ,

og her læses symbolet ± "plus eller minus".

Man kan også benytte tegnet ± i denne variation af additionsformlerne for funktionen sin

sin(x ± y) = sin(x) cos(y) ± cos(x) sin(y) ,

hvor man benytter enten det øverste symbol på bege sider, eller det nederste symbol på begge sider.

Der findes analogt hertil også et "minus eller plus" symbol -+ , der kan benyttes i de tilsvarende additionsformler for funktionen cos:

cos(x ± y) = cos(x) cos(y) -+ sin(x) sin(y) ,

som er en kortform for de to ligninger, der fremkommer ved enten at benytte de øverste symboler på hver side, eller de nederste symboler på hver side.

(Jeg kan ikke finde det rigtige symbol her for -+, men det ser ud som symbolet ± vendt på hovedet).


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2018 af MO03

Hvordan løser man dette?

(356:2+6,5) ± 8,5


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. januar 2018 af Mathias7878

\frac{356}{2}+6.5 \pm 8.5

#7 Udregn først 356/2. Læg derefter 6.5 til.

Tegnet

\pm

betyder plus minus, dvs. du skal først lægge 8.5 til dit første resultat. Så skal du gøre akkurat det samme ved din næste beregning, hvor du først udregner 356/2, lægger 6.5 til, men så skal du trække 8.5 fra i stedet for at lægge det til.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2018 af MO03

og er det så bare to forskellige resultater?


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. januar 2018 af SuneChr

Det fortæller, at
176 < 184,5 < 193


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. januar 2018 af MO03

Okay. Tak for svar :)


Skriv et svar til: Tegn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.