Matematik

kugle

25. juni 2011 af clej61 (Slettet)

hej jeg skal finde radius af en kugle og jeg har overfladearealet på 2435 cm2       er der en der ved hvordan jeg finder frem til det


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. juni 2011 af Sixmax (Slettet)

Arealformlen for en kugle er:

A = 4 π r2 , hvor A er arealet og r er radius.

Og så regner du bare (hvor du isolerer r)

2435 = 4 π r2 ⇔ 2435/(4 π) = r2 ⇔ kvrod(2435/(4 π)) = r ⇔ r ≈ 13.9202

Kuglen har altså en radius på ca. 13.9202 cm.

/Sixmax


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. juni 2011 af SuneChr

Afhængig af, hvor præcis overfladearealet på 2435 cm2 er, vil den beregnede radius kunne ligge i

intervallet   r ∈ [ 13,9187 ; 13,9216 ]        (med 4 decimaler.)

Idet             2434,5  ≤  A  ≤  2435,49999.....         vil, med et helt tal, give arealet 2435 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2011 af SuneChr

Se vedhæftet.


Skriv et svar til: kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.