Matematik

regning af brøker og kommatal?

08. juli 2011 af anonym000 - Niveau: 9. klasse

 Hej.

nogle der kender reglerne med at gange/pluse/minuse mellem brøker og kommatal


her er nogle eks.

2/4 + 0,34

1/3 * 0,6

4/7 / 0,5 
 

Undskyld måden brøkerne er skrevet på.. 
Og hvis i kende i sted på nettet, hvor der står noget omkring lige præcis det her vil det være super.

på forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2011 af ramme2 (Slettet)

2/4 + 0,34      omsæt brøk til kommatal      2/4  =0,5          du får   0,5+0,34 = 0,84

1/3 = 0,3333           0,33333*0,6 = 0,2

4/7 / 0,5    gang med 2 i både tæller og nævner og du får tallet 1 i nævneren.        2* 4/7  / 0,5*2  = 8/7 /1 = 8/ 7
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juli 2011 af SuneChr

1/3 · 0,6      Her vil jeg mene, det ikke er en god idé at omskrive  1/3 til 0,33......   , da de to udtryk ikke er lig med hinanden med dé decimaler, der er anført. Generelt er det en dårlig idé at omskrive brøker til decimalbrøker med et ikke-endeligt antal decimaler.

3 går da også pænt op i 0,6 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juli 2011 af Moderatoren

#0

Har du prøvet at kigge i din formelsamling? Der er en grund til at du har en:)


Svar #4
09. juli 2011 af anonym000

#1 har hørt at de skulle være en dårlig ide, som #2 også siger det :/

#2 hvordan omskriver jeg så fx 0,6 til brøk?

#3 hvis jeg lige præcis havde fået en formelsamling, hvor der stod det, vil jeg nok ikke be´ om hjælp her :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juli 2011 af Moderatoren

Det lyder mærkeligt at du ikke har fået en.

Her er den du burde have fået: http://pub.uvm.dk/2005/formelsamling/hel.pdf


Svar #6
09. juli 2011 af anonym000

 #5 vi har fået noget der ligner men ligesom den her du har linket til, har heller ikke noget steder, hvor der står hvordan man laver kommatal til brøker :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juli 2011 af Moderatoren

Nej, det gør der ikke. Jeg tænkte dog også mere på brøkregnereglerne.


Svar #8
09. juli 2011 af anonym000

 Nå... men det kan jeg godt, bortset for selvfølgelig at kunne lave kommatal til brøker

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juli 2011 af Moderatoren

Ja, jeg så vist forkert i farten. Sorry:)


Svar #10
09. juli 2011 af anonym000

 lol, det er iorden

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. juli 2011 af mathon

...eller skrevet

2/4 + 0,34 = 1/2 + 0,34 = 0,50 + 0,34 = 0,84

1/3 * 0,6 = 0,2

4/7 / 0,5 = 4/7 / 1/2 = 4/72/1 = 4/7 • 2 = 8/7 = 7/7 + 1/7 = 1 1/7

   du dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk


Svar #12
09. juli 2011 af anonym000

#11 har fundet ud af det selv ;).

1/3 * 0,6 = 0,2 det er forkert

1/3 svar til 0,333333333 o.s.v. i kommatal, så at lave 1/3 til kommatal det fungere jo ikke så godt.

Det man skal er at lave kommatallet om til brøk som er 6/10 også tag den der fra :)


Men tal alle de prøvede at hjælpe :D

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Denne tråd er i det væsentlige den samme diskussion, som du havde startet i en tidligere tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1048431 , hvor der også blev givet flere svar.


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. juli 2011 af mathon

   1/3 * 0,6 = 0,2 = 2/10 = 1/5


Svar #15
10. juli 2011 af anonym000

 #13 som jeg skrev "jeg har forstået det nu" :D
 

folk er vist syge efter at hjælpe hinanden herinde :D
det er godt..

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. juli 2011 af mathon

...ikke syg for at hjælpe
men en kommentar til
dit
      "1/3 * 0,6 = 0,2    det er forkert"


Svar #17
10. juli 2011 af anonym000

 #19 
dit svar er rigtigt nok, men det vil være bedre i brøk 1/5, fordi man skal lave det hele om til brøker,

- - -

...............


Skriv et svar til: regning af brøker og kommatal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.