Matematik

Vektor opgave

13. juli 2011 af nusserpige (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har svært ved at løse følgende opgave så håber der nogen som har lidt ekspertise på området:

Vektorene a og b er gived ved

vektor a=(2  -1) og vektor b=(t-3t) -->( altså 2 er øverst og -1 er nederst ved vektor a og t-3 øverst og nederst t ved vektor b)

Bestem de værdier af t, for hvilke vektor a og vektor b er:

a) Ortogonale

b) Paralelle


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2011 af peter lind

1) Vektorerne er ortogonale hvis a·b = 0

2. Hvis a1 er tværvektoren til a skal der gælde a1·b = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juli 2011 af NejTilSvampe

 eller du kan benytte at 

det(a,b) = 0   når de er parallelle, det er som regel det opgavestillerne sigter efter når de stiller denne type opgaver.


Skriv et svar til: Vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.