Matematik

vektor i plan, retningsvinkel

17. juli 2011 af GSKHJÆLP (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Hvordan udregner man en retningsvinkel, når man kun har givet en vektor, a = (7 : 5). håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juli 2011 af SuneChr

Hvis du mener, hvilken vinkel Θ vektoren danner med x-aksen, har vi   tan Θ  =  5/7


Svar #2
17. juli 2011 af GSKHJÆLP (Slettet)

Ja det mener jeg. :) men forstår ikke helt hvordan jeg skal udregne det stadig. man tager tan(5+7) eller?..


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juli 2011 af mathon

                        θ = tan-1(5/7)


Svar #4
17. juli 2011 af GSKHJÆLP (Slettet)

og så gange det ind? lige som tan^-1 er et tal?


Svar #5
17. juli 2011 af GSKHJÆLP (Slettet)

fantastisk, fangede den nu. ange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juli 2011 af mathon

#3

                        θ = tan-1(5/7) ≈ 35,54º


Skriv et svar til: vektor i plan, retningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.