Matematik
Mat: funktion, integral
26. maj 2005 af
Maria17 (Slettet)
Hej
Jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af.
En familie af funktioner f er givet ved
f(x)=a^2-x^2
For enhver værdi af a>0 afgrænser grafen for f og førsteaksen en punktmængde M, der har et areal.
Bestem a, så arealet af M er 32/3.
Jeg tror måske godt jeg har en løsning på den, men jeg kan ikke rigtig finde grænserne til integralet...
Mvh. Maria
Jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af.
En familie af funktioner f er givet ved
f(x)=a^2-x^2
For enhver værdi af a>0 afgrænser grafen for f og førsteaksen en punktmængde M, der har et areal.
Bestem a, så arealet af M er 32/3.
Jeg tror måske godt jeg har en løsning på den, men jeg kan ikke rigtig finde grænserne til integralet...
Mvh. Maria
Svar #1
26. maj 2005 af frodo (Slettet)
grænserne må nødvendigvis være løsningerne til ligningen f(x)=0 <=> x=+/- a
Svar #2
26. maj 2005 af Maria17 (Slettet)
ja, men hvis de er det går alle a'erne så ikke ud?
[2a-2x] = 2a-2a-2a+2a = 0
[2a-2x] = 2a-2a-2a+2a = 0
Skriv et svar til: Mat: funktion, integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
